Sfatul medicului
101 accesări 02 Decembrie 2019 0 comentarii

Ce medicamente nu trebuie să lipsească din casa unei gravide

Femeia gravidă va trece pe parcursul celor nouă luni de sarcină prin numeroase stări. Tocmai de aceea, este necesar ca acesteia să nu îi lipsească niciodată din casă câteva medicamente sau atunci când intenţionează să plece în vreun concediu în afara ţării. Desigur, acestea nu sunt obligatorii, dar puteţi preveni panica, doar avându-le la îndemână. Totuşi, înainte de administrare, consultaţi-vă medicul obstetrician.

Potrivit dr. Dana Mănac, medic specialist Obstetrică-Ginecologie, No-spa-ul este cel mai folosit medicament în timpul sarcinii, acesta ajutând la ameliorarea durerilor cauzate de întinderea ligamentelor uterine sau a contracţiilor false. Apoi, este nevoie de Progesteron, Paracetamol simplu, acesta fiind recomandat, de obicei, în viroze respiratorii, pentru că are efect antipiretic (reduce temperatura) şi antiinflamator, cu ameliorarea simptomelor legate de congestia nazală.

Şi Stodal-ul sirop, folosit în tuse, trebuie inclus pe lista de medicamente de cumpărat, la fel ca şi pliculeţele de Smecta, care ajută în caz de diaree. În caz că aveţi senzaţia de greaţă, puteţi apela la Navatac, un medicament pe bază de ghimbir.

„În cazul apariţiei simptomatologiei urinare sugestive pentru infecţie urinară, se recomandă suplimente pe bază de Merişoare. Eu, spre exemplu, recomand Uriprev plicuri. De asemenea, din poşeta unei femei însărcinate nu trebuie să lipsească ovulele cu Lactobacili (Softigyn). Uneori, odată cu schimbarea mediului, pot apărea modificări (constipaţie, diaree, vaginită etc.) care deranjează pacienta, dar se pot preveni/trata. În niciun caz nu încurajez automedicaţia, însă, avându-le la îndemână, la recomandarea medicului curant obstetrician, nu mai este nevoie să alergaţi după ele”, a subliniat dr. Dana Mănac.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.