Sursa foto Beauty Nails

Sursa foto Beauty Nails
Sursa foto Beauty Nails
Frumuseţe
568 accesări 10 Septembrie 2020 0 comentarii

Ce ne indică forma unghiilor sau liniile de pe acestea

Foarte puține persoane acordă atenția cuvenită unghiilor sau știu ce semnifică diferitele linii de pe aceasta ori forma lor. De exemplu, liniile orizontale de pe unghii arată că organismul nu are o alimentație echilibrată sau despre boli netratate la timp. Acestea se pot manifesta și atunci când apare o schimbare în alimentație.

Potrivit dr. Alina Ioaniu, suprafețele fărâmicioase de pe unghii înseamnă depuneri de sare, în timp ce liniile verticale pe unghii semnalează înrăutățirea digestiei (folosirea în exces a acizilor grași și a sării), un proces prin care mineralele și albuminele se asimilează foarte greu, și deficitul de vitamina B12 și fier.

În ceea ce privește unghiile roase, acestea sunt un semn al nervozității, dar și al deficitului de minerale sau al prezenței unor paraziți în intestin. Acestea sunt, în același timp, un simptom al nevrozei, al gastritei, al disfuncțiilor sexuale la femei.

Unghiile mari, bombate, în formă de bulb, care depășesc cu mult suprafața degetului indică slăbiciunea inimii și a plămânilor totodată, o umflătură la capătul unghiei poate indica o infecție cronică a plămânilor. Se spune că dimensiunea mare a semilunei de la baza unghiei este legată de tahicardie. De cealaltă parte, absența semilunei de la baza unghiei este semn al nevrozei inimii, al insuficienței cardiace și al tulburărilor în circulația sangvină. Deci, fiecare formă a unghiei poate anunța o problemă de sănătate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.