26 Aprilie 2021
376 accesări
0 comentarii

Plămânii noştri sunt afectaţi nu doar de praf sau de fum, ci şi de alimentele pe care le consumi. Spre exemplu, mâncarea grasă şi bogată în sare agravează simptomele astmului, dar şi ale altor afecţiuni respiratorii. Persoanele care suferă de astm produc cantităţi mai mari de radicali liberi în organism, care pot îngusta căile respiratorii.

Astfel, pentru o respiraţie mai uşoară şi plămâni mai sănătoşi, sunt recomandate alimentele bogate în antioxidanţi, care luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Antioxidanţii se găsesc în alimente precum varză, morcovi, roşii, salată, pepene, căpşuni, fructe de pădure, struguri, portocale, prune, pătrunjel sau spanac. Cei care consumă alimente bogate în vitamina C respiră mai bine, iar simptomele afecţiunilor pulmonare sunt semnificativ reduse. De asemenea, acizii graşi Omega 3 reduc inflamaţiile din organism şi îmbunătăţesc funcţionarea plămânilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ