mouth

mouth
mouth
Boli şi afecţiuni
949 accesări 21 Februarie 2012 0 comentarii

Ce poţi mânca pentru o respiraţie mai uşoară

Plămânii tăi sunt afectaţi nu numai de praf sau de fum, ci şi de alimentele pe care le consumi. Spre exemplu, mâncarea grasă şi bogată în sare agravează simptomele astmului, dar şi ale altor afecţiuni respiratorii. Persoanele care suferă de astm produc cantităţi mai mari de radicali liberi în organism, care pot îngusta căile respiratorii. Pentru o respiraţie mai uşoară şi plămâni mai sănătoşi, sunt recomandate alimentele bogate în antioxidanţi, care luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Antioxidanţii se găsesc în alimente precum varză, morcovi, roşii, salată, pepene, căpşuni, fructe de pădure, struguri, portocale, prune, pătrunjel sau spanac. Cei care consumă alimente bogate în vitamina C respiră mai bine, iar simptomele afecţiunilor pulmonare sunt semnificativ reduse. De asemenea, acizii graşi omega 3 reduc inflamaţiile din organism şi îmbunătăţesc funcţionarea plămânilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.