Sfatul medicului
797 accesări 23 August 2018 0 comentarii

Ce se întâmplă cu bolnavii HIV care nu îşi iau tratamentul

Specialiştii avertizează mereu bolnavii infectaţi cu HIV şi le spun că dacă nu îşi iau medicamentele antiretrovirale aşa cum le sunt prescrise, organismul poate dezvolta rezistenţă la terapie, iar pastilele nu îşi vor mai face efectul.

„Vă recomandăm să vă faceţi o rutină zilnică, pentru că aceasta vă va ajuta să vă luaţi medicamentele care trebuie, atunci când trebuie. Virusul imunodeficientei umane (HIV) face parte dintr-o clasă de virusuri cu denumirea retrovirusuri. Antiretroviralele sunt medicamente care funcţionează, intervenind în ciclul de viaţă al HIV. Desigur, acestea nu duc la vindecarea pacientului cu virusul HIV şi nu previn transmiterea HIV. Când sunt folosite în combinaţii, aceste medicamente reduc cantitatea de virus din sânge şi ajută la întârzierea progresului bolii. Medicamentele trebuie luate în mod regulat pentru a avea o cantitate eficientă de medicament în corp tot timpul. Când acestea nu sunt luate regulat, nivelul medicamentului din sânge poate deveni prea scăzut, pentru a împiedica în mod eficient virusul să se multiplice. Acest lucru dă virusului şansa de a suferi mutaţii şi de a deveni rezistent la efectele medicamentului”, au explicat medicii Fundaţiei „Baylor Marea Neagră” din Constanţa.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.