Sfatul medicului
174 accesări 12 Februarie 2019 0 comentarii

Ce spun picioarele despre sănătatea voastră

Cu siguranță că picioarele spun mai multe decât credeți despre sănătatea voastră. Spre exemplu, dacă aveți unghiile îngroșate și galbene, exfoliate, crăpate este posibil să aveți o infecție fungică în zona respectivă. Dacă persoana cu o astfel de problemă suferă și de diabet zaharat, de artrită reumatoidă sau alte deficiențe ale sistemului imunitar, unghiile bolnave pot fi o consecință a acestei afecțiuni.

Fiți atenți, însă! Situația se poate agrava dacă nu mergeți la un medic specialist în dermatologie, mai ales atunci când apar spasme ale piciorului. Acestea sunt, de cele mai multe ori, simptomele subnutriției sau ale deshidratării. Așadar, mâncați regulat și beți cel puțin doi litri de apă pe zi. De asemenea, dacă degetele sunt umflate și roșii, iar este clar că trebuie să mergeți la medic, pentru că printre afecțiunile care dau acest simptom se numără artrita și infecțiile. În momentul în care vă simțiți picioarele reci și nu scăpați de această senzație înseamnă că suferiți de hipotiroidism.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.