sursa Avantaje.ro

sursa Avantaje.ro
17 Martie 2020
7952 accesări
0 comentarii

Vă confruntați cu o durere rectală? Trebuie să știți că aceasta apare în porţiunea inferioară a tractului gastrointestinal și se referă, practic, la durerea anală sau cea din zona anusului. Potrivit dr. Gianina Răuță, aceasta este o problemă relativ frecventă şi poate apărea ca urmare a hemoroizilor sau fisurilor anale, dar şi din multe alte cauze.

„Durerea rectală sau anală se manifestă, de cele mai multe ori, în bolile inflamatorii ale intestinului, infecţii localizate sau în cazul leziunilor minore apărute în această zonă. În anumite afecţiuni care dau durere rectală, cum ar fi hemoroizii sau fisurile anale, pot apărea şi alte simptome, cum ar fi sângerările rectale”, a explicat medicul. Specialistul a precizat că doar în unele cazuri, cancerul reprezintă a cauză rară de durere rectală.

Boala se manifestă foarte puternic, asta din cauza numeroaselor terminaţii nervoase care se găsesc în regiunea perianală. De obicei, cauzele durerii rectale pot fi uşor identificate, iar tratarea ei se face cu antialgice şi băi de şezut calde.

Ce declanşează durerile rectale? Medicul a declarat că pot exista o mulțime de cauze care pot conduce la dureri rectale. Printre acestea se numără: fisurile anale, fistulele anorectale (o comunicare anormală între anus sau rect şi piele, de obicei în apropierea anusului), constipația sau boala Crohn (o afecţiune inflamatorie intestinală). Vinovate de apariția durerilor se fac și sindromul muşchiului ridicător al anusului ori abcesul perianal (colecţie de puroi la nivelul ţesutului profund de la nivelul anusului), pruritul anal (mâncărime), dar și diareea, sexul anal și colita ulcerativă (boală inflamatorie intestinală).

Dr. Răuță a adăugat că, în momentul în care apar hemoragia rectală severă sau o sângerare care nu se opreşte, mai ales dacă este însoţită de ameţeală, confuzie sau senzaţie de leşin, trebuie să vă prezentați imediat la medic.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU