Sursa foto> Nature's Natural Solution

Sursa foto> Nature's Natural Solution
11 Martie 2020
1321 accesări
0 comentarii

V-aţi gândit vreodată că temperatura apei cu care vă spălaţi dimineaţa pe faţă este şi ea importantă pentru sănătatea tenului? Specialiștii spun că, şi în acest caz trebuie să existe un echilibru, iar apa folosită în clătirea feţei ar trebui să fie potrivită ca şi temperatură, nici prea rece, nici fierbinte.

Ei susţin că jetul de apă fierbinte conduce la îndepărtarea stratului hidrolipidic protector al pielii, ceea ce face ca pielea să se usuce foarte tare. Desigur, în acest fel se produce deshidratarea excesivă, care duce, mai departe, la apariţia ridurilor fine, mai repede decât dacă folosim apa călduţă.

Pe de altă parte, apa rece, chiar dacă oferă o senzaţie de răcorire instantă şi ne înviorează mai repede, este la fel de nocivă la nivelul pielii, conducând la apariţia coşurilor şi a punctelor negre, mai ales dacă tenul este sensibil şi are tendinţe de îngrăşare. Ca urmare, prin clătirea cu apă rece, sebumul din timpul nopţii nu este înlăturat, ci rămâne pe suprafaţa pielii iar porii se încarcă şi se blochează.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU