24 Noiembrie 2017
1017 accesări
0 comentarii

Specialiştii ne învaţă cum să avem grijă de corpul nostru după o răceală. În primul rând, este foarte important să avem o alimentaţie sănătoasă, din care să nu lipsească legumele şi fructele proaspete, surse importante de vitamine şi minerale de care organismul are nevoie pentru a se reface.

Se recomandă consumul fructelor bogate în vitamina C, despre care se ştie că ajută la întărirea imunităţii, fructe precum citricele, kiwi, căpşunile, merele. Desigur, şi în legume şi în verdeţuri se găseşte vitamina C, cum ar fi ardeiul gras, pătrunjelul, broccoli sau spanacul. De asemenea, după o răceală este indicat şi consumul de probiotice, bacterii bune asociate cu anumite beneficii pentru sănătate. Acestea se găsesc în iaurt, în kefir, în varza murată şi murături.

Nu în ultimul rând, la fel de importantă este şi hidratarea, ceea ce înseamnă să consumăm cel puţin doi litri de apă pe zi. Desigur, pot fi consumate şi sucuri naturale de fructe, preparate în casă. Totodată, plimbările în aer liber, chiar dacă vremea nu este tocmai prietenoasă, ne pot ajuta.

În acelaşi timp, odihna ajută nu numai pentru recuperarea după o infecţie a tractului respirator, dar ne poate ajuta să ne concentrăm mai bine pe parcursul zilei următoare şi să dăm mai mult randament.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU