24 August 2018
795 accesări
0 comentarii

În ultima vreme, foarte multe reprezentante ale sexului frumos au apelat la mărirea buzelor cu acid hialuronic, care, de altfel, a devenit una dintre cele mai populare proceduri realizate în cadrul cabinetelor medicale.

Procedura începe cu aplicarea unui anestezic local, sub forma unei creme, cu 15-20 de minute înainte de începerea propriu-zise a injectării. În acest fel, crema anestezică vă va ajuta să nu simţiţi înţepătura de la ac şi mai apoi infiltraţia acidului se va face fără durere. Pe parcursul injectării, veţi fi perfect conştientă şi veţi primi chiar o oglindă, care vă va ajuta să comunicaţi direct cu medicul, astfel încât să ajustaţi împreună rezultatul final.

Ce reguli trebuie să respecte, însă, pacienta care tocmai a trecut printr-o augmentare a buzelor cu acid hialuronic?

Potrivit dr. Ali Efati, medic estetică facială şi dentară, ea trebuie să evite machiajul zonei injectate timp de 24 de ore, să nu se expună la căldură intensă (saună, plajă) timp de o săptămână. De asemenea, o zi nu se consumă alcool, iar pacienta trebuie să doarmă cu faţa în sus cel puţin o seară după injectare. Apoi, se va evita masajului zonei timp de 48 de ore, evitarea antiinflamatoarelor, întrucât accelerează absorbţia acidului. Foarte important este consumul de apă imediat după injectare şi în zilele următoare.

„O bună hidratare va creşte perioada de menţinere a acidului hialuronic în ţesuturi. Reţineţi, însă, augmentarea buzelor este contraindicată dacă aţi suferit diferite disfuncţii ale nervilor faciali, infecţii cu hepatită, diabet, alergii multiple, diverse boli autoimune etc. Foarte important! Dacă pacienta este plurialergică sau nu a mai efectuat nicio injectare cu acid hialuronic în trecut, se poate efectua o testare cu o cantitate infimă de acid hialuronic, astfel încât reacţiile sau manifestările ulterioare să fie eliminate”, a explicat specialistul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU