Sfatul medicului
337 accesări 14 Iunie 2018 0 comentarii

Ce trebuie să faceţi pentru a vă păstra tinereţea cât mai mult timp

Aţi observat un rid pe faţă, două, trei şi vă stresează acest lucru? Vreţi să scăpaţi de ele? Ei, bine, la ora actuală, vârsta la care este recomandată începerea folosirii de produse anti-îmbătrânire este încă un subiect controversat, iar părerile sunt împărţite. Există voci care spun că folosirea acestora prea devreme ar putea avea un efect opus.

Potrivit specialiştilor, produsele anti-îmbătrânire nu reprezintă o parte esenţială a rutinei de îngrijire a tenului la 20 de ani sau mai devreme, dar pentru a păstra strălucirea şi vitalitatea pielii pe termen lung, aceasta este vârsta la care trebuie acordată o atenţie deosebită stilului de viaţă şi obiceiurilor care pot fi dăunătoare.

Ultimele studiile efectuate au concluzionat că cele mai importante lucruri pe care o persoană le poate face între 20 şi 30 de ani pentru sănătatea şi frumuseţea tenului este hidratarea, evitarea fumatului şi purtarea de protecţie solară pe tot parcursul anului.

„Cel mai important lucru pe care persoanele tinere îl pot face pentru a întârzia apariţia primelor semne de îmbătrânire este utilizarea produselor de protecţie solară cu spectru larg SPF 30 sau mai mare, în orice perioadă a anului, precum şi evitarea fumatului. Studiile arată că acest obicei nociv împiedică capacitatea organismului de a produce colagen şi, de asemenea, favorizează apariţia prematură a ridurilor. Un alt pas important pentru a păstra pielea tânără cât mai mult timp este şi hidratarea cu ajutorul unor produse de înaltă calitate, potrivite tipului de ten pe care îl avem”, a declarat dr. Laurenţiu Vlădău, medic specialist dermatolog.

El este de părere că nu este niciodată prea devreme pentru utilizarea produselor anti-îmbătrânire. Aşa că, dragi constănţeni, fiţi frumoşi tot timpul! Aveţi grijă de chipul vostru şi ţineţi ridurile la distanţă cât mai mult timp. Aceste produse anti-îmbătrânire sunt, de fapt, de mare ajutor în prevenirea îmbătrânirii pielii care, de-a lungul timpului, este deteriorată de efectele negative ale razelor solare, radicalilor liberi şi toxinelor.

„La toate acestea se adaugă şi procesul natural de îmbătrânire, în urma căruia pielea îşi pierde colagenul şi elastina. Produsele anti-îmbătrânire pot ajuta, astfel, la încetinirea tuturor acestor efecte nedorite, precum şi la inversarea lor”, a completat dr. Vlădău.

Ca urmare, pentru a-i oferi tenului o îngrijire cât mai corectă, este foarte important ca alegerea produselor de îngrijire să fie făcută în funcţie de vârstă. Trebuie precizat, însă, că produsele anti-îmbătrânire, în special cele cu antioxidanţi, pot fi utilizate încă de la 20 de ani, având un efect extrem de benefic asupra aspectului tenului, mai ales dacă sunt folosite

în combinaţie cu un stil de viaţă sănătos.

Totuşi, între 25 şi 35 de ani, primele semne ale îmbătrânirii pot fi prevenite prin hidratare, limitarea stresului şi stimularea producţiei de colagen. Desigur, nu trebuie uitată nici protecţia solară, necesară pentru a preveni apariţia petelor pigmentare, care pot apărea, în special, în timpul sarcinii.

„La această vârstă pot fi introduse în rutina de îngrijire a pielii ingredientele active anti-îmbătrânire, dintre care retinolul este o opţiune populară, deoarece este, în esenţă, vitamina A pură, cunoscută atât datorită efectelor benefice pentru pielea predispusă la acnee, cât şi ca soluţie puternică împotriva îmbătrânirii. Este recomandat, însă, ca alegerea unui produs care conţine astfel de ingrediente să fie făcută alături de medicul dermatolog”, a mai spus medicul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.