Bebe
874 accesări 06 Noiembrie 2017 0 comentarii

Ce trebuie să ştie părinţii despre criza genitală a nou-născutului

Criza genitală sau hormonală, la nou-născut, repezintă un fenomen fiziologic, ce apare la ambele sexe, la trei-şase zile de la naştere şi poate dura de la câteva zile până la câteva luni. Este determinată de pătrunderea hormonilor materni în circulaţia fetală, ce induc o activitate tranzitorie a glandelor sexuale ale nou-născutului.

„La fetiţe, criza genitală se manifestă prin mărirea în volum a glandelor mamare. La presiune, se poate elimina o secreţie asemănătoare colostrului matern. Stoarcerea poate provoca infecţii. Poate exista şi o scurgere vaginală albicioasă, uneori cu striuri de sânge, numită «falsa menstruatie». Pe aripile nasului şi bărbiei, glande sebacee sunt hipertrofiate. La baieţi, criza genitală se manifestă prin tumefierea glandelor mamare, mărirea în volum a testiculelor şi edem al penisului”, a explicat dr. Cristescu Monica, medic primar pediatru.

Criza genitală trece de la sine în câteva săptămâni, iar tratamentul este necesar în cazuri foarte rare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.