Remedii naturiste
10048 accesări 29 Noiembrie 2016 0 comentarii

Ceaiul de cimbru vindecă tusea "în doi timpi şi trei mişcări"

Dintre toate simptomele unei răceli, tusea este cel mai chinuitor, mai ales pentru copii, deoarece nici nu adorm bine, că un acces de tuse îi trezeşte din somn. Pentru a calma tusea, există mai multe remedii. Unele au efect, altele nu prea. Foarte multe mămici evită siropurile din farmacii, pentru că au în componenţă foarte mult zahăr şi nu au efect întotdeauna.

Un bun remediu natural pentru tuse s-a dovedit a fi ceaiul de cimbru cu miere. Cimbrul este la îndemâna oricui, se găseşte în orice magazin naturist sau farmacie. Ceaiul de cimbru, amestecat cu miere, face minuni pentru copilaşi şi adulţi deopotrivă.

„Cimbrul are efect antiinflamator, calmant şi este indicat în tratarea afecţiunile aparatului respirator. De asemenea, cimbrul are efect antimicrobian, fluidifică mucozităţile şi grăbeşte procesul de vindecare”, explică Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Ceaiul de cimbru poate fi folosit pentru clătirea guriţei celor mici, pentru a diminua numărul de bacterii din cavitatea bucală. De asemenea, are calităţi antiparazitare. Nu strică să îl încercaţi!

Taguri articol: remedii naturiste microbi simptome vindecare natural remediu bacterii antiparazitare tuse

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.