04 Aprilie 2016
508919 accesări
0 comentarii

Fiecare zi este un bun prilej pentru a reevalua stilul de viaţă. Mişcarea, hidratarea corectă şi alimentaţia bazată pe fructe şi legume sunt aliaţii perfecţi pentru o stare generală excelentă. Fructele şi legumele ajută la revigorarea organismului şi la reechilibrarea acestuia.

Există o multitudine de variante pentru a face acest lucru, mai ales acum, când această perioadă este extrem de generoasă şi bogată în alimente crude pline de vitamine şi minerale. Iată detalii de la specialişti despre câteva dintre aceste alimente atât de utile.

„O singură clementină conţine 60% din doza de vitamina C recomandată zilnic. Poate fi luată în poşetă, pentru o gustare. Varza de Bruxelles este la fel de sănătoasă ca varza normală, broccoli-ul şi alte alimente-minune care luptă împotriva cancerului. În plus, toate sunt bogate în fibre, potasiu, vitamina A şi C, fier şi au puţine calorii. Morcovii au mai mult de 400% decât doza zilnică necesară de vitamina A.
Păstârnacul conţine fibre, vitamina C şi potasiu. Grapefruit-ul consumat cu proteine accelerează procesul de ardere a grăsimilor şi astfel ajută la slăbit. Acesta conţine multe fibre, vitamina C, acid folic, dar şi o cantitate mare de licopen, substanţă care previne tumorile şi previne cancerul-de piele, plămâni, colon şi sân”, ne sfătuieşte dr. Loti Popescu.

Pe lângă acestea, trebuie să profităm din plin de fructele, legumele şi verdeţurile de sezon care abundă în pieţe. Consumate din belşug, acestea pot adăuga ani buni şi sănătoşi vieţii.

Taguri articol: remedii naturiste alimentatie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU