Remedii naturiste
92 accesări 22 Noiembrie 2021 0 comentarii

Ceaiul de coada șoricelului calmează bolile digestive

Ceaiul de coada șoricelului vă ajută să ameliorați simptomele multor afecțiuni. În zilele noastre, această licoare se face cunoscută prin concentrația sa ridicată de fitochimicale, inclusiv flavonoide, terpenoide și lignani. În medicina naturistă, oamenii folosesc ceaiul de coada șoricelului pentru a calma diferite simptome digestive. În mod similar, susțin specialiștii, mulți cred că acesta poate ajuta la tratarea rănilor. Cu toate acestea, în prezent, nu există dovezi solide care să ateste aceste proprietăți. Prin urmare, ca și în cazul altor remedii pe bază de plante, ar trebui să-l utilizați cu prudență.

Deși unele studii indică faptul că această plantă poate oferi anumite beneficii atunci când este consumată sub formă de ceai, extract sau ulei esențial, dovezile nu sunt concludente și nu ar trebui să o considerați un substitut pentru tratamentele medicale. Cu toate acestea, se crede că acesta ajută la ameliorarea diareii, gazelor și balonării. Totodată, este recomandat ca adjuvant în cazul ulcerelor și al sindromului de colon iritabil. În plus, extractele plantei au proprietăți antiacide și antiinflamatoare, care oferă protecție împotriva daunelor cauzate de excesul de acid gastric.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.