Sfatul medicului
218 accesări 08 Iulie 2019 0 comentarii

Ceaiul de fenicul, remediu naturist ce ajută la detoxifiere

Dacă obiectivul tău este să îți detoxifici organismul, nu îți irosi timpul sau banii, spun specialiștii. Corpul tău este adevăratul expert atunci când trebuie să elimine toxinele, indiferent de ceea ce mănânci sau bei. Toxinele nu se acumulează în ficatul nostru, în rinichi sau în orice altă parte a corpului şi nu vom scăpa de toxine cu cea mai recentă „cură de detox“ care este la modă luna aceasta ori sezonul acesta. Cel care face detoxifierea ca la carte, fără ajutor din exterior, este corpul nostru, prin intermediul ficatului, rinichilor şi al altor organe, detoxifierea fiind un proces fiziologic natural, spun specialiștii.


Experții ne sfătuiesc să evitam în special acele cure care promit că„ajută ficatul să se detoxifice“ cu suplimente, ori care promit să „curețe“ organismul de anumiți produși reziduali. Din păcate, conceptul de „detoxifiere“ este înțeles greșit şi nu multă lume știe că organismul face singur „detoxul“ în fiecare zi. Așa că, deși curele de detox nu fac nimic în plus față de ceea ce corpul nostru nu poate face, în mod natural, pe cont propriu, poți să optimizezi ori să îmbunătățești sistemul natural al organismului de detoxifiere. În acest sens, există într-adevăr anumite ceaiuri care ajută ficatul să funcționeze mai bine, însă asta nu înseamnă că un ceai, în sine, elimină toxinele din organism.
Pentru a elimina produșii reziduali din corp, poți apela şi la remediile din fenicul. El poate funcționa ca un agent care curăță sângele şi ca un bun diuretic, care menține rinichii şi ficatul în stare bună. Reţine, însă, înainte de a încerca acest ceai, cere sfatul medicului, pentru a evita situațiile neplăcute.


Ceaiul de fenicul este făcut din semințele plantei de fenicul. Acest ceai a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătate, datorită concentrațiilor mari de fitonutrienţi, vitamine, minerale şi compuși volatili. În plus, ceaiul făcut din semințe de fenicul ajută şi la îmbunătățirea digestiei.


Organismul nostru este frecvent expus la substanțe toxice, însă chiar şi așa, în majoritatea timpului, el poate îndepărta sau elimina aceste substanțe fără ajutor suplimentar. Chiar dacă o cură de detox pare tentantă la prima vedere, beneficiile ei nu are nimic de-a face cu eliminarea toxinelor din corp, ci mai degrabă cu eliminarea alimentelor nesănătoase din alimentație.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.