01 August 2019
550 accesări
0 comentarii

Pentru a ameliora simptomele sindromului colonului iritabil puteţi apela şi la un ceai preparat dintr-o plantă care face minuni pentru colon. Este vorba de fenicul, un ingredient pe care îl întâlnim, mai ales, în bucătăria mediteraneeană. Specialiştii spun că această plantă conţine o serie de nutrienţi care au proprietăţi antiinflamatorii.

Cel mai cunoscut dintre fitonutrienţii conţinuţi de fenicul este anetolul, care acţionează precum estrogenul şi care ajută la detensionarea muşchilor tractului intestinal. Aşadar, luaţi şase căni de apă distilată, rădăcinile şi/sau frunzele de la un fenicul proaspăt, mentă proaspătă, miere organică. După preparare se obţin aproximativ şase porţii din acest ceai, care se strecoară şi apoi se consumă de două-trei ori pe zi, preferabil înainte de masă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii