Sfatul medicului
133 accesări 12 Martie 2019 0 comentarii

Ceaiul de pătrunjel vă relaxează picioarele

Multora dintre noi ni se întâmplă ca după ore întregi de stat pe scaun să ni se umfle picioarele și gambele. Când această situație apare în afara unor condiții evidente, precum cele menționate mai sus, se pot pune semne de întrebare privind starea generală de sănătate și eventualele afecțiuni ascunse care pot duce la această problemă.

Circulația slabă a sângelui, menstruația, excesul de greutate, retenția de apă, dieta nesănătoasă și sarcina sunt doar câteva dintre cauzele picioarelor umflate, grele. Primul lucru pe care îl puteți face pentru a ameliora această problemă este să ridicați picioarele, atunci când stați întinși pe pat, la o înălțime de 30 de cm, astfel încât să fie pe aceeași linie cu inima. Pe lângă adoptarea acestei poziții, se recomandă, utilizarea constantă a ceaiului de pătrunjel. Acest ceai vă va ajuta să scăpați de excesul de lichide din organism.

Totuși, înainte însă de a consuma ceaiul, consultați-vă cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că nu va interfera cu alt tratament sau că nu vă veți agrava vreo afecțiune, a precizat dr. Cristina Dinu, medic de familie.

Ceaiul de pătrunjel se prepară astfel: se iau rădăcini și frunze de pătrunjel, se toacă mărunt și se amestecă. Apoi, se iau cinci lingurițe de amestec de pătrunjel și se fierbe timp de cinci minute în jumătate de litru de apă, după care se lasă la răcit încă 20 de minute. Strecurați ceaiul și îl beți în reprize, de trei ori pe zi, pentru a obține rezultatele cele mai bune.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.