20 Mai 2025
27 accesări
0 comentarii

Ceaiul de piper negru este o băutură ușor de preparat, care are la bază un condiment frecvent întrebuințat în bucătărie pentru a adăuga arome rețetelor culinare. Chiar dacă nu are aceeași popularitate ca alte sortimente, ceaiul de piper negru poate contribui la îmbunătățirea mai multor aspecte generale ale sănătății. Acesta poate ajuta la ameliorarea mai multor afecțiuni și simptome neplăcute, cum ar fi: balonare, indigestie și tuse. Băutura poate fi pregătită într-o varietate de moduri și se pot folosi doar boabe de piper negru sau se pot include și alte ingrediente, cum ar fi ierburi și condimente. Cel mai frecvent se combină cu: ghimbir, citronela sau scorțișoară.

Medicii afirmă că ceaiul de piper negru poate ajuta la tratarea simptomelor asociate afecțiunilor cardiace. Totodată, poate susține sănătatea generală a inimii și poate reduce riscul de a dezvolta boli cardiace. Piperina poate avea un efect benefic asupra sănătății vaselor de sânge deoarece reglează nivelurile de zahăr din sânge. De asemenea, beneficiile ceaiului de piper negru includ proprietăți antiinflamatoare și contribuie la combaterea inflamației cronice. Astfel, poate atenua simptome, precum dureri articulare sau artrită, dar și luptă împotriva tusei și răcelii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU