Sfatul medicului
1627 accesări 11 Octombrie 2019 0 comentarii

Ceaiul de unguraș vă scapă de tuse

Ați început să tușiți și nu reușiți să scăpați de această problemă supărătoare? În afară de siropuri și pastile, puteți opta și pentru un leac naturist. Spre exemplu, ceaiul de unguraș are efect expectorant, astfel că tusea productivă, cu mucus, poate fi ameliorată. Specialiștii spun că ungurașul este o plantă bogată în antioxidanți cu proprietăți antiinflamatoare, folosită de foarte mult timp ca remediu pentru dureri de gât și răceală.

De asemenea, această plantă este recomandată în tratarea și vindecarea bolilor de inimă, dischineziilor biliare, afecțiunilor vezicii biliare, căilor respiratorii, ficatului, colecistitelor, calmarea stărilor de spasm, palpitațiilor, aritmiilor, stimularea poftei de mâncare și nu numai.

Pe lângă toate acestea, ungurașul constituie un remediu excelent în tratarea durerilor de rinichi, durerilor de cap, amețelilor.

Persoanelor care acuză ulcerații, răni sau orice fel de afecțiuni ale pielii li se recomandă băi și comprese cu un ceai preparat din unguraș. Pentru toate bolile și afecțiunile menționate, poate fi utilizată și pulberea de unguraș, preparată din planta uscată.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.