Nutriţie
310 accesări 24 Martie 2021 0 comentarii

Ceaiul din coji de nucă este eficient în tratarea tusei

Specialiștii spun că ceaiul din coji de nucă este foarte eficient atunci când vine vorba de tuse, dar este indicat, în egală măsură, pentru îmbunătățirea circulației sanguine. Practic, acesta este de mare ajutor în subțierea sângelui îngroșat. De asemenea, medicii recomandă acest ceai pentru persoanele care au parte de o deficiență de calciu în corp. În această situație, este indicat să consumați între o jumătate de litru și un litru pe zi.

Cojile de nucă mai pot fi utilizate și pentru tratamente externe, iar în acest scop se vor aplica frecții ușoare sau comprese din coaja de nucă verde în zonele care prezintă varice, iar tratamentul acesta va determina îmbunătățirea circulației sanguine.

Pentru a face un astfel de ceai, trebuie să adăugați un pumn de coji de nucă într-un recipient și să le puneți la fiert pentru a da în clocot. Țineți minte că acest ceai se va consuma cald, nu fierbinte, neîndulcit. Nu este bine să beți ceaiul fierbinte, deoarece în clipa când sunteți răciți lichidul usucă mucoasa și poate produce arsuri la nivelul ei, ceea ce poate duce la favorizarea apariției bacteriilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.