Sfatul medicului
1236 accesări 07 Iunie 2019 0 comentarii

Ceaiul din frunze de nuc, un miracol pentru păr şi ten

Frunzele de nuc se recoltează începând cu luna iunie, până cel mai târziu în august, deoarece aceasta este perioada în care au conținutul cel mai ridicat în substanțe active.

Nucul este unul dintre cele mai remarcabile cadouri oferite de mama natură. Având un astfel de copac în jur, dispuneți de o modalitate excelentă de a purifica aerul pe care îl respirați şi, de asemenea, este o sursă fantastică de iod. Pe lângă aceste beneficii, frunzele şi fructele sale sunt utilizate cu succes în întreaga lume pentru a îmbunătăți sănătatea generală şi pentru a vindeca anumite probleme, specifică csid.ro.

În medicina tradițională, ceaiul de nuc este folosit în principal pentru curățarea sângelui, pentru detoxifiere şi pentru combaterea diabetului.

Ceaiul din frunze de nuc este folosit ca remediu pentru nivelul ridicat de zahăr din sânge. Dacă aveți această problemă, nu ezitați să încercați această băutură. Caracteristicile sale uimitoare anti-inflamatorii recomandă acest ceai pentru calmarea infecțiilor intestinale şi a altor inflamații în sistemul digestiv.

Frunzele de nuc pot fi folosite cu succes ca tratament împotriva căderii părului, dar şi pentru a colora discret părul șaten, căruia îi conferă o strălucire arămie aparte. Tratamentul pentru podoaba capilară implică folosirea frunzelor de nuc verzi, proaspete.

Infuzia de frunze de nuc este un ajutor de nădejde în îngrijirea tenului gras. Dacă ești posesoarea unui astfel de ten şi îți dorești să reglezi producția de sebum şi să calmezi roșeața şi iritațiile, pregătește o infuzie de frunze de nuc.

Pentru a prepara ceaiul, pune apă la fiert şi adaugă frunzele când apa fierbe şi mai lasă cinci minute. Acoperă cu o farfurie şi lasă-l să facă infuzie 15 minute, după care strecoară ceaiul şi toarnă-l în ceașcă. Împarte băutură în două. Prima ceașca se bea la micul dejun, iar a doua, seara. Continuă să bei ceai din frunze de nuc timp de 20 de zile.

Madlena CĂLUGĂREANU

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.