Sănătate
23 accesări 06 Aprilie 2021 0 comentarii

Ceaiul din petale de trandafiri, indicat în cazul faringitelor

Specialiștii spun că ceaiul din petale de trandafir este benefic pentru sănătate, deoarece trandafirul conține ulei volatil, zaharuri, acid galic, vitamine (A, B2, C, K, PP), săruri minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu) și coloranți antocianici. În același timp, acțiunea florilor de trandafir determină efecte cicatrizante, antidiareice, antidizenterice, astringente, antihemoragice, antihelmintice, antiinflamatoare, dezinfectante, antipiretice, antiseptice, antimicotice, aromatizante, fortifiante, mineralizante și tonice.

Totodată, preparatele din trandafir sunt indicate în cazul persoanelor care transpiră în exces, laringită, micoze bucale și vaginale, afte, faringite, amigdalite. De asemenea, acesta se recomandă în cazul persoanelor care suferă de stomatite, diaree cronică și dizenterie, hemoroizi, angină pectorală, acnee sau diferite iritații oculare. În plus, ceaiul din petale proaspete de trandafir se întrebuințează în tratamentul astmului, în hemoptizie, dizenterie și gripă.

Un aspect important al acestei plante este subliniat de acțiunea apei naturale de trandafiri, care are efecte miraculoase asupra frumuseții și este adecvată tuturor tipurilor de piele. Un alt lucru bun este că acest tip de ceai este hidratant, catifelează și tonifică pielea. Pe deasupra, are proprietăți antiinflamatorii, reducând iritațiile pielii, curăță porii pielii, atenuează pistruii. (M.Ș.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.