Remedii naturiste
254 accesări 19 Ianuarie 2022 0 comentarii

Ceaiuri care ajută la combaterea anxietății și stresului

Vă simţiţi agitaţi, stresaţi, aveţi probleme cu anxietatea? Dacă sunt moderate sau ținute sub control, reușiți să îndepliniți toate sarcinile cotidiene, dar atunci când se manifestă excesiv, ele vă pot afecta echilibrul fizic și psihic. Așa că, dacă observați că vă pierdeți controlul și aveți de-a face cu simptome precum accelerarea bătăilor inimii, amețeală sau indigestie, nu ezitați să mergeți la medic. Între timp, însă, puteți apela la anumite remedii naturale, cum sunt ceaiurile care calmează anxietatea și nervii de nivel moderat.

De fapt, susțin medicii, aceste ceaiuri care calmează diferite afecțiuni sunt ușor de preparat de oricine. În primul rând, păducelul este o plantă foarte benefică, având abilitatea de a regla tensiunea arterială. Acesta ajută la relaxarea corpului, îmbunătățește circulația sângelui și optimizează ritmul cardiac. Planta la care facem referire este excelentă și când suferiți de un atac ușor de anxietate sau în zilele în care sunteți mai nervoși și mai agitați decât de obicei. Apoi, busuiocul și uleiul esențial de busuioc sunt foarte relaxante, ameliorează durerile de stomac și îmbunătățesc digestia. Drept urmare, încercați să beți un ceai de busuioc după fiecare masă, dar evitați-l dacă suferiți de gastrită sau de boala Crohn, deoarece uleiurile sale esențiale pot cauza efecte adverse. Nu în ultimul rând, ceaiul de tei combate nervii și anxietatea moderată. În același timp, calmează și ameliorează stresul, indigestia, durerile de cap, este relaxant, are un gust plăcut și îmbunătățește sănătatea aparatului respirator.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.