27 August 2019
2132 accesări
0 comentarii

Sunteţi conştienţi că alimentaţia are rolul cel mai important în lupta cu kilogramele, nu-i aşa? Dacă ați decis că a sosit momentul să scăpați de greutate, atunci alegeți un meniu alcătuit din cât mai multe legume și introduceți, neapărat, pe listă, ceapa roșie.

Această legumă, atât de des întâlnită, este un aliment extraordinar, însă puţină lume îi acordă atenţia cuvenită. Ceapa roşie nu doar că dă savoare mâncării, ci are şi o serie de proprietăţi curative. Aceasta este bogată în vitaminele A, B şi C, substanţe antibiotice şi diuretice, precum şi săruri minerale cu un rol important în obţinerea unui echilibru general din punct de vedere imunitar, iar pe lângă toate acestea este una dintre legumele cele mai eficiente când vine vorba de slăbit.

Nutriționiștii spun că ceapa roşie trebuie consumată corect pentru a arde grăsimile rapid. Astfel, ceapa călită sau fiartă îşi pierde din proprietăţi, fapt pentru care este bine să o introduceți crudă în mâncare, chiar şi în ciorbe. Dacă nu o puteți tolera în această formă, atunci căliți-o în ulei de măsline, dar nu mai mult de câteva picături.

Pentru a pierde kilograme în mod sănătos, adică treptat, este bine să consumați cel puţin 60-70 de grame de ceapă pe zi. O puteţi introduce în salate sau la preparatele din carne, cartofi sau tocăniţe. De asemenea, ceapa roşie are un efect alcalinizant asupra organismului şi ajută la eliminarea toxinelor din corp, remineralizând organismul.

Pe lângă toate acestea, datorită proprietăţilor antioxidante, ceapa micşorează riscul afecţiunilor cardiovasculare şi ajută la împiedicarea depunerilor de colesterol în artere.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU