Sursa foto Glissando

Sursa foto Glissando
13 Octombrie 2020
596 accesări
0 comentarii

Deşi au un miros aparte, ceapa şi usturoiul ajută la detoxifiere şi acţionează ca antioxidanţi puternici, stimulând sistemul imunitar şi reducând inflamaţiile. Nu în ultimul rând, pot fi de ajutor în curele de slăbire. Ce este aşa special la aceste legume? Conţinutul ridicat de minerale, potasiu, calciu, fier, sulf, cât şi vitaminele A şi E, fac din usturoi şi ceapă nişte legume importante pentru o alimentaţie sănătoasă, este de părere nutriţionistul Luiza Pârvu.

„Recomand usturoi şi ceapă în cantităţi moderate şi celor care ţin cure de slăbire, tocmai pentru conţinutul de minerale, mai ales că au şi proprietăţi antimicrobiene. Ideal este să fie consumate crude, însă celor care nu le pot mânca crude le recomand şi ca ingrediente în mâncare. Ceapa nu trebuie prăjită, ci mai degrabă înăbuşită”, susţine nutriţionistul. Unii oameni de ştiinţă sunt de părere că anumite componente din ceapă şi usturoi, precum bioflavonoidele, ar putea fi cheia cercetărilor în boli precum cancerul sau afecţiuni ale inimii.

Se pare că persoanele care consumă cantităţi mai mari de usturoi şi ceapă au un sistem imunitar care le oferă o protecţie mai mare împotriva unor astfel de afecţiuni. Cantitatea minimă recomandată de medici este, în general, două linguriţe de usturoi proaspăt pe zi şi două linguri mari de ceapă sau praz. Cert este că în cantităţi prea mari, consumul de usturoi şi ceapă poate irita stomacul, aşa că fiecare persoană trebuie să consume atât cât ştie că nu îi face rău.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU