Sfatul medicului
2306 accesări 20 August 2018 0 comentarii

Ce-i de făcut dacă aveţi unghii încarnate

Nu puţini dintre noi s-au confruntat cu problema unghiilor încarnate, o afecţiune dureroasă, care apare în momentul în care marginea sau colţul unghiei începe să „sape” în pielea din jurul unghiei.

Potrivit dr. Mihai Lupu, dermatolog, problema este întâlnită cel mai des la marginea externă sau laterală a unghiei degetului mare de la picior (denumit medical haluce), dar poate apărea pe oricare parte a acestuia sau la celelalte degete de la picioare şi uneori chiar şi la mâini. Unghia încarnată mai poartă şi denumirea de onicocriptoză.

Pentru a preveni apariţia unghiilor încarnate, ţineţi cont de câteva sfaturi. În primul rând, tăiaţi-vă unghiile drept, nu le tăiaţi prea scurt şi nu rotunjiţi marginile. Apoi, purtaţi doar încălţări cu măsura potrivită, menţineţi picioarele curate şi uscate.

Reţineţi, încălţămintea prea strâmtă, pantofii cu toc, încălţămintea cu vârf ascuţit, toate acestea comprimă degetele unele în altele şi după o perioadă mai lungă, unghia se curbează şi începe să afecteze pielea degetului. Pe de altă parte, afecţiunea apare atunci când o persoană nu îşi taie corect unghiile, adică astfel încât marginea liberă să fie o linie dreaptă, fără a rotunji marginile.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.