Sfatul medicului
263 accesări 08 Ianuarie 2021 0 comentarii

Cele mai sănătoase ouă sunt cele moi, consumate la micul dejun

Ouăle se numără printre cele mai importante alimente pentru corpul uman, deoarece acestea conţin cea mai bună proteină pe care o putem găsi în natură, albumina. Aceste alimente conţin toţi aminoacizii esenţiali de care organismul nostru are nevoie, în cantităţile perfecte.

Experţii nutriţionişti afirmă că cele mai sănătoase sunt ouăle moi, consumate la micul dejun. Spre deosebire de ouăle fierte tari, care se digeră după cel puţin trei ore, ouăle fierte moi se digeră în cinci minute.

De exemplu, dacă doriţi să vă preparaţi nişte ouă la micul dejun sub formă de ochiuri, trebuie să le gătiţi la o temperatură scăzută, întrucât prăjirea distruge proteinele, fără a arde albuşul, care trebuie să-şi păstreze culoarea albă.

De asemenea, trebuie să utilizaţi o cantitate mare de ulei, pentru că se va încinge mai greu şi să păstraţi focul la minim. Cum observaţi că temperatura creşte prea mult, luaţi tigaia de pe foc. Unii experţi nutriţionişti sunt de părere că prăjirea în contact direct cu metalul, chiar dacă acesta este protejat de un strat de teflon, poate cauza arderea oului şi producerea de substanţe toxice.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.