Sănătate
87 accesări 08 Aprilie 2021 0 comentarii

Celulita nu afectează doar persoanele supraponderale

Cu toate că nu afectează starea de sănătate a unei persoane, celulita este, totuşi, o problemă de natură estetică, nu doar a persoanelor supraponderale, ci şi a celor normoponderale. Aceasta apare mai frecvent în rândul femeilor, decât al bărbaţilor, statisticile medicale sugerând că aproximativ 90% dintre reprezentantele sexului frumos au celulită pe abdomen, coapse sau fese. Potrivit dr. Nicoleta Bocăneală, există câteva recomandări care vă vor îmbunătăţi substanţial aspectul pielii.

În primul rând, puteţi face exerciţii de tip cardio, care sunt extrem de importante, precum alergatul, mersul pe bicicletă, drumeţiile pe munte. Toate acestea sunt o armă pe care o puteţi avea împotriva celulitei. Imediat după aceea, după ce scădeţi nivelul de grăsime din corp prin exerciţii de tip cardio, este momentul să vă antrenaţi musculatura, făcând cel puţin jumătate de oră de mişcare pe zi.

Foarte important, însă, adoptaţi o alimentaţie sănătoasă, deoarece, cu cât aveţi mai puţină grăsime în corp, cu atât mai puţină celulită apare. Aşadar, adoptaţi o dietă bogată în fructe şi legume, proteine slabe, grăsimi sănătoase şi cereale integrale. În acelaşi timp, este necesar să vă hidrataţi cât mai bine, hidratarea ajutând la îmbunătăţirea texturii pielii şi contribuind la eliberarea fluidelor în exces pe care corpul le reţine. Nu uitaţi un lucru: corpul are nevoie de odihnă. Dacă dormiţi suficient, vă protejaţi inima, tensiunea scade şi slăbiţi mai uşor. (M.Ş.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.