Foto: Bzi

Foto: Bzi
Foto: Bzi
Boli şi afecţiuni
355 accesări 21 Iunie 2020 0 comentarii

Cheagurile de sânge vă pot pune viața în pericol

Medicii spun că cheagurile de sânge au aspectul unui gel și sunt benefice atunci când se formează în urma rănilor sau tăieturilor, deoarece opresc sângerarea și închid astfel rana. Pe de altă parte, cheagurile de sânge care se formează în vene fără un motiv anume și care nu se dizolvă în mod natural necesită îngrijire medicală, deoarece pot pune viața în pericol, mai ales dacă sunt localizate în picioare, plămâni sau creier.

Potrivit specialiștilor „Elytis”, principalul semn care anunță prezența cheagurilor de sânge în corp este inflamarea extremităților. Astfel, în cazul în care cheagul de sânge s-a format în picior sau braț, aceste membre se inflamează imediat. În prima fază, zona în care a apărut cheagul de sânge se va înroși. Apoi, pot urma senzațiile de mâncărime sau usturime, iar în stadiul final locul afectat se inflamează.

Totodată, pacienţii se pot confrunta cu dureri în zona picioarelor și a brațelor, iar aceste dureri sunt asemănătoare junghiurilor şi mai accentuate în cazul persoanelor care au probleme cu circulația sângelui sau suferă de o boală cardiacă. Nu trebuie ignorată nici tusea. În cazul în care tusea nu este însoțită de febră și alte simptome ale răcelii poate avea legătură cu formarea unui cheag de sânge în organism. Ultimul, dar nu și cel din urmă semnal, este reprezentat de înroșirea pielii. Pielea se înroșește mai ales în cazul unor afecțiuni ale venelor precum tromboza venoasă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.