Boli şi afecţiuni
386 accesări 10 August 2017 0 comentarii

Chiar dacă suntem în plină vară, nu am scăpat de alergii

Este ştiut că alergiile sunt specifice primăverii, pentru că atunci înfloresc copacii şi plantele, iar cantitatea de polen dispersată în aerul respirabil este foarte mare. Cu toate aceste, specialiştii alergologi spun că şi vara sunt tot felul de alergii care le dau bătăi de cap persoanelor sensibile la alergeni. „Alergiile specifice acestui anotimp sunt: febra de fân, alergia la graminee (plante cu spic), la polenul unor plante, precum ambrozia, la veninul unor insecte (albine, viespi, ţânţari etc.), la ultraviolete (fotoalergie), la cosmetice etc. Pentru că temperaturile sunt extrem de ridicate, iar anumite persoane transpiră mult, pielea capătă o sensibilitate şi pot apărea reacţii alergice”, explică dr. Georgeta Dincă, medic alergolog, imunolog.

Simptomele alergiilor de vară sunt asemănătoare cu cele ale alergiilor din extrasezon: secreţii nazale apoase, mâncărimea şi roşeaţa ochilor, eczemă, prurit, strănut, tuse etc.

Atenţie, dacă aţi fost înţepat de o insectă şi aveţi un istoric de alergie, cel mai bine este să mergeţi la un consult de specialitate, deoarece există riscul de a face şoc anafilactic.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.