cimbru-1333291132

cimbru-1333291132
02 Aprilie 2012
1325 accesări
0 comentarii
Cimbrul este o plantă aromatică ce se foloseşte pentru a adăuga savoare preparatelor. Pe lângă gustul bun pe care îl conferă felurilor de mâncare, cimbrul are numeroase beneficii pentru sănătate şi este folosit în prevenirea şi tratarea mai multor afecţiuni. Acest condiment conţine timol, un ulei esenţial puternic antiseptic, antibacterian şi antioxidant. Datorită proprietăţilor acestui ulei, cimbrul poate fi folosit în vindecarea infecţiilor gâtului, inflamaţiilor, tusei convulsive sau bronşitei acute şi cronice. Această plantă aromatică reduce simptomele colicilor şi deranjamentelor intestinale, dar previne şi gastrita cronică. În plus, uleiul esenţial de cimbru este folosit în compoziţia a numeroase paste de dinţi, ape de gură şi unguente, prin urmare este ideal pentru gargară şi spălarea gurii, dar şi pentru prevenirea mirosului neplăcut al cavităţii bucale şi a cariilor dentare. Cimbrul poate fi folosit atât proaspăt, cât şi uscat, în diferite feluri de mâncare şi este ideal pentru carne tocată, cârnaţi, omlete, dar şi pentru fasole şi mazăre. De asemenea, cimbrul poate fi consumat şi sub formă de ceai. Astfel, la o cană de apă se adaugă o lingură de cimbru, se infuzează, iar după 10 minute, se strecoară şi poate fi consumat. Pentru a trata tusea, trebuie să beţi câte trei sau patru căni pe zi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI