09 Februarie 2016
1610 accesări
0 comentarii

Ori îl iubeşti, ori îl urăşti, nu există cale de mijloc în ceea ce priveşte broccoli. Apărut relativ recent pe piaţa noastră, nu se bucură de prea multă popularitate din cauza aromei mai aparte, însă este plin de vitamine şi minerale esenţiale pentru sănătate. Vă oferim cinci motive pentru care să îndrăgiţi broccoli şi să-l includeţi în alimentaţia voastră.

În primul rând, broccoli ajută la reglarea digestiei, prin conţinutul ridicat de fibre solubile şi insolubile. De asemenea, este bogat în vitamina K, esenţială pentru o bună circulaţie sanguină. Potrivit dr. Monica Grasa, medic nutriţionist, „broccoli conţine vitamine din complexul B”, ceea ce ajută la formarea de celule noi şi regenerarea ţesuturilor. Iar dacă tot suntem în sezonul răcelilor, trebuie să ştim că, prin conţinutul extrem de bogat în vitamina C, broccoli poate scurta perioada de manifestare a bolii. Nu în ultimul rând, toţi cei care îşi doresc o detoxifiere a organismului şi o îmbunătăţire generală a stării de spirit trebuie să includă broccoli în alimentaţia lor, deoarece „este bogat în substanţe antioxidante”, precizează medicul.
Specialistul atrage atenţia că, „pentru a-şi păstra valoarea nutritivă puternică, broccoli trebuie consumat ca atare”, în stare crudă sau fiert la aburi, doar pentru câteva minute.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir