Nutriţie
354 accesări 29 Iulie 2019 0 comentarii

Ciocolata poate ascunde lipsa magneziului în organism

Foarte multe persoane se topesc, pur şi simplu, când aud de ciocolată. Din nefericire, această poftă de dulce poate ascunde însă şi o serie de afecţiuni, unele dintre ele fiind destul de grave. În primul rând, spun specialiştii, putem aminti deficienţa de magneziu din organism, care poate fi cauzată de diferiţi factori precum administrarea de antibiotice, anticoncepţionale, dar şi un consum sporit de alimente procesate. Datorită faptului că fructele şi legumele conţin foarte multe pesticide, care absorb nutrienţii importanţi, consumul acestora nu ne protejează întotdeauna de această deficienţă.

Apoi, multe femei simt nevoia să mănânce ciocolată mai ales când sunt la menstruaţie, această poftă putând ascunde o lipsă de magneziu. Practic, organismul încercă să-şi regleze deficitul de magneziu, iar ciocolata este una dintre cele mai bogate surse, 30 de grame având aproximativ 41 de mg de magneziu.

Dacă simţiţi că aveţi nevoie de acest nutrient, mai puteţi include în alimentaţie legumele cu frunze verzi, seminţele, mai ales cele de dovleac şi de in, nucile, fasolea, peştele şi bananele. De asemenea, smochinele, căpşunile sau avocado au mult magneziu.

Lipsa de magneziu în organism poate include o stare de slăbiciune, crampe musculare sau anxietate. Totodată, hipertensiunea arterială, problemele de memorie, confuzia şi dificultăţile de înghiţire sunt, de asemenea, semne că aveţi nevoie de acest nutrient.

Foarte important, lipsa de magneziu în organism, pentru o perioadă lungă de timp, poate provoca dezechilibre serioase, putând declanşa boli grave în anumite situaţii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.