Pentru el
358 accesări 10 Martie 2021 0 comentarii

Circumcizia fără bisturiu nu implică copci sau suturi

O nouă procedură medicală, circumcizia fără bisturiu a fost aprobată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, aceasta fiind realizată cu ajutorul unei benzi elastice, care întrerupe alimentarea cu sânge a prepuţului până când acesta se necrozează şi cade sau poate fi îndepărtat fără nici o durere. Prepuţul constituie principala poartă de intrare în organism a virusului HIV, în timpul actului sexual dintre un bărbat neinfectat şi o persoană infectată cu HIV. Unul dintre motive este că suprafaţa internă a prepuţului conţine un număr mare de celule imunitare (cum sunt celulele T) care constituie ţinta virusului HIV. De asemenea, epiderma de la acest nivel are o cantitate mai mică de keratină, o proteină a pielii care are efect protector. Se crede că circumcizia reduce şi riscul apariţiei ulcerelor genitale (leziuni determinate de alte boli cu transmitere sexuală), care favorizează infecţia cu HIV, deoarece prin aceste leziuni virusul pătrunde cu mai mare uşurinţă în organism.

Metoda nu necesită anestezie generală şi are, după cum afirmă specialiştii, numeroase avantaje faţă de circumcizia clasică, prin metode chirurgicale. Între altele, menţionează doctorulzilei.ro, nu necesită condiţii sterile, necesare în cazul metodei chirurgicale, dar greu de realizat în multe părţi ale Africii sub-sahariene, unde infecţia cu HIV este cea mai răspândită. De asemenea, nu implică ace, copci sau suturi şi nici pierderi de sânge, iar pacienţii se pot întoarce imediat la ocupaţiile obişnuite.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.