Sursa foto Accent Media

Sursa foto Accent Media
10 Septembrie 2020
573 accesări
0 comentarii

Ciupercile pot înlocui cu succes carnea din alimentație, conținând puține calorii, dar o mare varietate de vitamine și minerale, atât de necesare organismului. Înainte de toate, însă, trebuie să știți că ciupercile protejează funcțiile cognitive și susțin memoria. Totodată, acestea fac parte din categoria fungilor, adică pot crește și fără lumină solară și conțin toate vitaminele și mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună funcționare.

Mai exact, se știe despre aceste legume că sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, C, D, zinc și mai multe vitamine B: vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6). Un aspect important cunoscut de specialiști, precizează exquis,ro, dintre toate legumele existente, sunt considerate a fi cel mai bun înlocuitor pentru carne. Un alt beneficiu al ciupercilor este susținerea funcțiilor cognitive și a memoriei. Cercetătorii au demonstrat că două jumătăți de porții de ciuperci pe săptămână pot reduce riscul declinului cognitiv.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU