01 Decembrie 2021
340 accesări
0 comentarii

În principiu, coacăzele negre se remarcă prin concentrația de antioxidanți, fibre și alți nutrienți esențiali. Care sunt beneficiile lor? În general, ele cresc în ciorchini, iar aroma acestora este acidă și astringentă. Mai târziu, când se maturizează, capătă o anumită dulceață.

Coacăzele sunt cunoscute de ani buni ca fiind un aliat excelent împotriva bolilor pielii, bolilor inflamatorii și afecțiunilor legate de îmbătrânire. Mai mult decât atât, ele au un conținut scăzut de calorii, fiind ideale în curele de slăbire sau de menținere a greutății. În același timp, acest fruct oferă cantități generoase de fibre, ce îmbunătățesc tranzitul intestinal. De asemenea, se remarcă prin conținutul lor de vitamina C. În plus, coacăzele negre sunt bogate în antioxidanți, care au un impact favorabil asupra sănătății și vitalității. Prezența antioxidanților și antiinflamatoarelor în coacăzele negre ar putea preveni bolile cronice de rinichi. Potrivit specialiștilor, extractul acestui fruct ajută la inhibarea formării pietrelor la rinichi și protejează sistemul excretor de infecții și inflamații. De asemenea, extractul, sucul și ceaiul de coacăze negre cresc pH-ul urinei, ceea ce o face mai alcalină și stimulează eliminarea acidului oxalic și a acidului citric în exces.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU