Ştiri medicale
5008 accesări 27 Iunie 2016 1 comentariu

Colonoscopia ca diagnostic în cancerul de colon

Diagnosticarea precoce a cancerului colorectal creşte substanţial şansele de tratament şi de supravieţuire. Iniţial, cancerul colorectal este asimptomatic. Ulterior, pacienţii resimt dureri abdominale, sesizează scăderea în greutate şi lipsa poftei de mâncare, dezechilibrele la nivelul tranzitului intestinal (diaree sau constipaţie).

„Singura metoda de depistare a acestei maladii este colonoscopia, o investigaţie efectuată de medicul gastroenterolog, combinând screeningul cu prevenţia (se efectuează biopsie şi îndepărtarea polipilor precanceroşi). Eliminarea acestora prin intermediul colonoscopiei poate reduce substanţial riscul de cancer de colon. Această investigaţie este recomandată tuturor pacienţilor cu istoric familial de cancer de colon sau celor care au peste 50 de ani”, a declarat dr. Elena Csosz, medic specialist gastroenterolog, medicină internă.

În cadrul clinicii Gastromond beneficiaţi de colonoscopii gratuite, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie. Programările se pot face la numerele de telefon 0770/255.914 şi 0341/462.767.

Taguri articol: stiri medicale cancer colonoscopie gastromond tratament

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

2 iulie 2016 Stamate Daniela
Dna doctor Elena Csosz

Un medic deosebit, blând și foarte atentă în ceea ce privește diagnosticarea pacienților. Va doresc multa sănătate și să rămâneți la fel de înțelegătoare si dedicată , așa cum v am cunoscut.

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.