26 Mai 2025
37 accesări
0 comentarii

În general, condimentele adaugă aromă preparatelor culinare, iar o parte dintre acestea pot fi utile pentru a îmbunătăți textura în timpul gătitului. Pe lângă întrebuințările gastronomice, ele pot aduce, însă, și beneficii sănătății pe parcursul anotimpului cald. Medicii sunt de părere că

adăugarea sau evitarea anumitor condimente în dietă vă poate ajuta să luptați împotriva temperaturilor ridicate. De exemplu, menta este un condiment, care poate lăsa senzația de răcoare, indiferent de modalitatea de administrare. Aceasta poate contribui la scăderea temperaturii corpului, poate atenua indigestia, poate diminua durerile în piept, poate trata arsurile solare de la nivelul pielii și poate ameliora arsurile la stomac. Frunzele de coriandru au, și ele, proprietăți răcoritoare și ajută la reducerea inflamației din corp, care a fost cauzată de căldura din timpul verii. Coriandrul, în schimb, ajută la reducerea efectelor secundare provocate de caniculă, elimină toxinele din organism, calmează simptomele de la nivelul sistemului digestiv și luptă împotriva inflamației. La rândul lor, frunzele de fenicul au capacitatea de a stimula transpirația și reduc temperatura internă a corpului uman. În plus, proprietățile de răcire ale semințelor de fenicul ajută la stimularea sucurilor intestinale, mențin sănătatea inimii și contribuie la gestionarea unei greutăți optime.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU