Sfatul medicului
729 accesări 24 Ianuarie 2018 0 comentarii

Conjunctivita, o afecțiune transmisibilă

Din cauza vântului puternic, foarte mulți constănțeni s-au ales, zilele acestea, cu conjunctivită. Potrivit dr. Stela Butnaru, medic oftalmolog, conjunctivita este o inflamație sau infecție a stratului de protecție care acoperă partea din față a ochiului.

Afecțiunea poate fi cauzată de alergii, bacterii, virusuri, dar și substanțe toxice, dar înainte de toate este transmisibilă.

Specialistul a precizat că foarte rar conjunctivita afectează vederea pe termen lung sau provoacă leziuni oculare. Un semn particular al acestei boli face referire la înroșirea ochilor. Alte simptome sunt: mâncărimi

la unul sau ambii ochi, vederea încețoșată și sensibilitatea la lumină. De asemenea, bolnavul are senzația de nisip în unul sau ambii ochi, dar și o secreție alb-gălbuie, care formează o crustă pe timp de noapte. Totodată, pacienții lăcrimează în exces în astfel de situații.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.