Remedii naturiste
536 accesări 17 Februarie 2021 0 comentarii

Conopida, recomandată pentru proprietăţile sale anticancerigene

Conopida face parte din categoria legumelor care conţin o mulţime de vitamine, fiind cunoscută, în acelaşi timp pentru proprietăţile sale anticancerigene. În acelaşi timp, ea combate artrita reumatoidă. Specialiştii spun despre conopidă că împiedică formarea celulelor canceroase şi, în cazul în care acestea s-au format deja, le elimină. La fel ca varza, cu care se înrudeşte, această legumă conţine izotiocianaţi şi sulforafan. Aceste două substanţe stopează evoluţia diferitelor forme de tumori.

Efectele sunt foarte importante împotriva cancerului de sân, de colon, pulmonar, dar şi a celui ovarian sau de prostată. Un alt beneficiu al consumului de conopidă este acela că detoxifică ficatul, datorită conţinutului de glucosinolaţi şi tiocianaţi (inclusiv sulforafan şi izotiocianat). Aceste substanţe ajută ficatul să neutralizeze substanţele toxice. În plus, pe lângă faptul că protejează împotriva a foarte multe tipuri de cancer, conopida are importante beneficii şi asupra sistemului cardiovascular. De asemenea, asigură o protecţie eficientă împotriva poliartritei şi îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului cardiovascular. Din acest motiv, cardiacilor le este recomandat să mănânce cât mai des conopidă. (M.Ş.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.