19 Septembrie 2017
1157 accesări
0 comentarii

Bolnavii de inimă îşi pot face în această perioadă consultaţii şi investigaţii la preţ redus în cadrul compartimentului de Cardiologie din cadrul Medstar General Hospital. Aici, constănţenii vor putea beneficia de următorul pachet cu reducere: consultaţie cardiologică completă, ecocardiografie, EKG şi tensiune arterială.

Specialiştii Medstar sunt de părere că bolile de inimă reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. În România, aproximativ 150.000 de persoane mor anual din cauza bolilor cardiovasculare.

„Principalii factori care cresc riscul de a face boli de inimă sunt: hipertensiunea arterială, colesterolul mărit, obezitatea, diabetul zaharat, fumatul şi sedentarismul. Prin urmare, cel mai important lucru pentru a preveni îmbolnăvirea inimii este de a împiedica apariţia acestor afecţiuni sau de a le ţine sub control prin analize periodice, tratament recomandat de un specialist şi o dietă echilibrată. Hipertensiunea arterială reprezintă cel mai răspândit factor de risc cardiovascular de pe glob. Până la vârsta de 50 de ani, unul din cinci oameni are hipertensiune arterială, după vârsta de 50 de ani, unul din trei, iar după vârsta de 65 de ani, doi din trei”, au explicat medicii de la Medstar. Aceştia au mai spus că creşterea valorilor tensiunii arteriale are două mari efecte negative asupra organismului uman: îmbătrânirea vaselor şi suprasolicitarea inimii.

Apoi, cele mai importante complicaţii ale hipertensiunii arteriale sunt: insuficienţa cardiacă, angina pectorală şi infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral, insuficienţa renală.

Pe lângă tratamentul recomandat de specialist, este important ca bolnavii de inimă să acorde o atenţie deosebită alimentaţiei. Spre exemplu, acesta trebuie să renunţe la fumat, dar şi să reducă pe cât posibil consumul de sare, alcool şi alimente bogate în grăsimi. De asemenea, cardiacilor li se recomandă o dietă săracă în grăsimi nesănătoase (în special prăjeli, patiserie, prăjituri, unt, brânzeturi grase, carne grasă).

Pe de altă parte, este bine ca aceşti bolnavi să includă în alimentaţie grăsimile sănătoase, care au rolul de a scădea colesterolul rău, precum şi alte alimente recunoscute pentru beneficiile pe care le aduc asupra inimii: struguri negri, banane, somon, sardine, ulei de măsline, usturoi, spanac, ciocolată neagră, avocado, nuci şi seminţe crude.

Pentru detalii şi programări, nu ezitaţi să apelaţi numerele de telefon: 0241.638.251, 0722.574.250, 0241.940.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU