Sfatul medicului
614 accesări 22 Ianuarie 2018 0 comentarii

Consultaţii gratuite pentru cazurile de infertilitate, la „Euromaterna”

Deseori, pe buzele anumitor femei stau întrebările: „De ce nu rămân însărcinată? Voi reuşi să am copilul mult aşteptat? Ce este de făcut?”. Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” susţin că o consultaţie de infertilitate poate oferi răspunsurile de care aveţi nevoie.

Mai mult decât atât, în perioada 1 februarie - 31 martie, dr. Elena Cupşa şi dr. Daniela Shawi vor oferi în cadrul unităţii sanitare consultaţii de infertilitate gratuite tuturor celor care se confruntă cu această problemă. Consultaţiile vor avea loc în ambulatoriul „Euromaterna”, în fiecare luni, între orele 13.00 - 15.00.

Pentru informaţii şi programări, sunaţi la numărul de telefon 0241/60.55.55.

XXX

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la ora actuală, un cuplu de vârstă reproductivă din şase este afectat de probleme de fertilitate. Cu toate acestea, există şi cazuri de infertilitate diagnosticate greşit, iar tratamentul urmat nu face decât să îngreuneze procesul de concepţie.

Una dintre cauzele infertilităţii la femei poate fi vârsta înaintată, când şansele de concepţie sunt scăzute, iar riscul de malformaţii - destul de ridicat. Aşa că, dacă în cazul unei femei cu vârsta de până în 30 de ani, riscul de a da naştere unui copil cu malformaţii este de 20%, peste 36 de ani proporţia se schimbă, existând peste 80% şanse ca nou-născutul să sufere de anomalii congenitale, iar sarcina să fie una problematică.

Apoi, femeia poate avea trompele înfundate, această problemă fiind cauzată de o infecţie nedepistată şi netratată. Desigur, şi un uter poziţionat anormal, prea mic sau înconjurat de aderenţe, cauzate de infecţii genitale poate reprezenta o piedică în ceea ce priveşte conceperea unui copil.

Bineînţeles, pot exista şi alte cauze, şi nu numai la femei, ci şi la bărbaţi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.