19 Noiembrie 2017
2223 accesări
0 comentarii

Medicii specialişti spun că, în această perioadă, consumul de oleaginoase poate aduce beneficii excelente pentru organism. Pe lista celor mai consumate oleaginoase se numără: migdalele, nucile braziliene, alunele de pădure, nucile de Macadamia, nucile pecan, fisticul şi nucile autohtone. Oleaginoasele sunt extrem de sănătoase şi hrănitoare. Acestea conţin cantităţi importante de calorii, proteine, grăsimi, vitamina E, magneziu, fosfor, cupru, mangan, seleniu şi antioxidanţii, care ajută la controlul radicalilor liberi din organism.

Antioxidanţii din alimentele vegetale, mai ales polifenolii ce se găsesc în nuci, pot combate stresul oxidativ prin neutralizarea radicalilor liberi, astfel încât să nu poată afecta celulele sănătoase. Nucile au efecte impresionante asupra nivelului de colesterol şi trigliceridelor.

„Includerea nucilor în regimul alimentar ajută la scăderea colesterolului.
S-a constatat că persoanele care consumă zilnic nuci au înregistrat o scădere a colesterolului rău (LDL), precum şi o creştere a colesterolului bun. Nucile sunt cunoscute pentru vitaminele şi mineralele benefice pentru sănătatea organismului, dar şi pentru conţinutul lor mare de calorii, aşa că trebuie consumate cu moderaţie. De asemenea, nucile au proprietăţi antiinflamatoare puternice. Inflamaţia este modul în care organismul se apără de răni, precum şi bacteriile şi alţi agenţi patogeni potenţial nocivi. Nucile sunt extrem de bune pentru sănătatea inimii.

Mai multe studii sugerează că nucile contribuie la scăderea riscului de boli de inimă şi a riscului de accident vascular cerebral, datorită controlului colesterolului, a funcţiei arteriale şi a inflamaţiei”, a explicat dr. Victoria Sava, medic de familie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii