19 Mai 2025
30 accesări
0 comentarii

Nucile caju sunt printre cele mai sănătoase tipuri de nuci, așa că, dacă alegeți să le includeți în alimentația voastră zilnică, puteți profita de toate caracteristicile nutriționale și proprietățile pe care le pot oferi. În primul rând, ele oferă un conținut ridicat de grăsimi sănătoase și reprezintă o sursă bogată de proteine. Din acest motiv, sunt una dintre cele mai populare nuci în rândul vegetarienilor și veganilor. Printre beneficiile consumului de nuci caju se regăsește și susținerea sistemului imunitar. Toate acestea în condițiile în care ele au în compoziție substanțe nutritive esențiale, precum: zinc, mangan, cupru, fosfor, vitamina B6, vitamina E. Celulele imunitare au nevoie de mineralele zinc și cupru pentru a se dezvolta și a funcționa. Vitamina E, un antioxidant puternic, poate proteja celulele, poate reduce stresul oxidativ și poate diminua inflamația. Acestea pot oferi energie și pot susține funcționarea sistemului imunitar. Foarte important, nucile caju conțin magneziu, vitamina D și calciu, două minerale esențiale pentru densitatea și întărirea oaselor. De asemenea, pot diminua în mod semnificativ riscul de a dezvolta osteoporoză. În general, au efecte benefice în tratarea afecțiunilor osoase și articulare. În plus, au un conținut bogat în antioxidanți ce pot contribui la diminuarea nivelurilor de colesterol LDL, cunoscut drept colesterol rău. De asemenea, pot reduce riscul de a dezvolta afecțiuni ale inimii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU