Sursa: Asian Institute of Medical Sciences

Sursa: Asian Institute of Medical Sciences
Sursa: Asian Institute of Medical Sciences
Nou născuţi
629 accesări 04 Aprilie 2020 0 comentarii

Copiii îndepărtaţi de mame au un risc mai mare pentru boli mintale

Nimeni nu ştie ce se petrece în creierul unui nou-născut atunci când este luat de lângă mama sa pentru o scurtă perioadă de timp. Potrivit unui studiu efectuat de cercetători, în copilăria foarte timpurie, acest eveniment traumatic poate modifica în mod semnificativ viitoarea funcţie a creierului unui bebeluş. Aceste modificări ale creierului sunt similare cu tulburările în structura şi funcţia creierului care se găsesc la persoanele cu risc de tulburări neuropsihiatrice, cum ar fi schizofrenia.

Specialiştii spun că înţelegerea a ceea ce se întâmplă în creierul unui copilaş care este îndepărtat de lângă mama lui oferă o perspectivă importantă asupra modului în care afectează creierul copilului foarte mic.

Spre exemplu, la animalele care au fost îndepărtate de mamele lor s-a descoperit, în timp, o diminuare a memoriei, precum şi o mai mică comunicare între regiunile creierului. Acestea sunt toate indicii pentru modul în care un eveniment traumatic la începutul vieţii ar putea creşte riscul unei persoane de a primi un diagnostic de schizofrenie în viitor.

Aşadar, copiii expuşi la stres sau deprivare afectivă timpurie în viaţă au un risc mai mare pentru boli mintale şi dependenţe mai târziu în viaţă, inclusiv schizofrenie, au declarat cercetătorii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.