Sănătate
183 accesări 01 Octombrie 2020 0 comentarii

Copiii mici primesc primele doze de vaccin antigripal

Zilele acestea, Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că a finalizat distribuirea unui număr de 70.000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între şase luni şi trei ani, la care este recomandată vaccinarea. În total, în întreaga ţară au fost achiziţionate trei milioane de doze de vaccin gripal pentru sezonul 2020-2021, o cantitate dublă faţă de anul trecut. În acest fel, au precizat reprezentanţii ministerului, în scurt timp vor putea fi imunizate cât mai multe persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

În ceea ce priveşte repartiţia dozelor de vaccin către Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, aceasta se va face în mai multe etape, la fel ca în anii anteriori. Reamintim că în urmă cu aproximativ două săptămâni, Ministerul Sănătăţii a început campania de vaccinare prin distribuţia primelor 330.000 doze către direcţiile de sănătate publică în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie şi în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populaţiei la risc, au precizat reprezentanţii MS.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită vor fi imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide. Copiii de vârstă mică, respectiv cei cu vârsta cuprinsă între trei şi cinci ani, în special cei care se află la prima imunizare de acest fel, vor avea nevoie de două doze, la interval de 30 de zile.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.