Copilul
205 accesări 10 Decembrie 2021 0 comentarii

Copiii prea răsfățați nu sunt o provocare doar pentru adulți

Specialiștii spun că, de cele mai multe ori, copiii prea răsfățați nu sunt doar o provocare pentru adulți, ci cresc fără a dobândi abilități personale de bază. Cu siguranță ați dat, măcar o dată, peste un copil prea răsfățat care țipă și dă din picioare în mijlocul unui supermarket, lovind alți copii sau nerespectându-i pe părinți. În general, copiii răsfățați sunt ușor de detectat din exterior, deoarece comportamentul lor este deranjant.

Cu toate acestea, nu este atât de ușor de acceptat atunci când propriul copil se comportă în acest fel. Mai mult decât atât, ei ajung să experimenteze respingerea și să se implice constant în conflicte. De asemenea, ajung la maturitate fără a fi dobândit multe instrumente interpersonale esențiale. Din acest motiv, este important să detectați și să corectați aceste tipuri de comportamente. Cert este că acești copii răsfățați nu se nasc așa. De fapt, comportamentul lor este rezultatul unui stil parental inadecvat implementat acasă. În concluzie, copiii au nevoie de limite pentru a crește sănătos, din punct de vedere emoțional și psihologic. Astfel, cererile simple precum „nu mânca dulciuri înainte de cină” sau „ridică-ți jucăriile după ce le folosești” îi ghidează și îi fac să se simtă în siguranță. Aceste limite trebuie să fie clare, coerente și consecvente. Așadar, nu cedaţi pentru a opri copilul din plâns sau pentru a evita un conflict. Acest lucru vă va submina autoritatea și va trimite semnale confuze.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.