Sursa Revista Baby

Sursa Revista Baby
Sursa Revista Baby
Sfatul medicului
110 accesări 03 Iunie 2020 0 comentarii

Copilul are buza legată? Problema se poate rezolva chirurgical

Ați observat că micuțul dumneavoastră are buza legată? Specialiștii spun că acest diagnostic este primit atunci când țesutul care unește buza de gingia superioară a bebelușului este scurt și gros, lucru ce împiedică deschiderea completă a gurii. Același lucru se întâmplă și în cazul limbii legate, țesutul ce unește limba de partea inferioară a cavității bucale fiind prea gros și/sau prea scurt.

Cert este că, în ambele situații, acestea sunt defecte din naștere și ridică probleme, mai ales când copilul trebuie alăptat.

Potrivit dr. Adriana Florescu, limba/buza legată este diagnosticată în mod frecvent la bebeluși și are cauze ereditare.

„De cele mai multe ori, copiii cu acest diagnostic au pe cineva în familie care s-a născut fix cu aceeaşi problemă. Tocmai de aceea, eu le spun mereu viitoarelor mămici să fie atente dacă au probleme de alăptare cu cei mici, dacă nu reuşesc să ataşeze bebeluşul corect la sân ori dacă fac răni la sfârcuri din cauza alăptării.

Un alt semn că ceva nu este în regulă se referă la faptul că nou-născutul se îneacă sau scuipă lapte în timp ce se alimentează sau dacă este mai agitat la sân şi nu ia în greutate”, a explicat medicul.

Cum primiţi diagnosticul? De regulă, atunci când copilul este dus la medic, acesta se uită în gurița lui și își dă seama că ceva nu este în regulă cu el. Ca soluție de tratament, țesutul cu pricina se poate tăia, printr-o mică intervenție chirurgicală, care îi va permite bebelușului să se hrănească pe viitor într-un mod corect.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.