Boli şi afecţiuni
44 accesări 17 Februarie 2021 0 comentarii

Copilul este ca un uragan? Posibil să sufere de ADHD

Copilul dumneavoastră este ca un uragan? Doboară tot ce-i iese în cale, este mai tot timpul lovit și zgâriat, iar școala s-a transformat într-un front de luptă? Te-ai gândit că poate fi unul dintre copiii cu ADHD? Această tulburare, tradusă ca sindrom al deficitului de atenție și al hiperactivității, este frecvent întâlnită în rândul copiilor și adolescenților, precizează doctorulzilei.ro.

Între 4% și 6% dintre școlari prezintă manifestări ale ADHD. Din nefericire, multe cazuri rămân nediagnosticate și netratate. Cu toate acestea, există soluții eficiente pentru îmbunătățirea atenției și concentrării copiilor. Potrivit unor studii științifice, suplimentarea dietei cu acizi grași omega 3 și omega 6, magneziu și zinc ajută la diminuarea simptomatologiei ADHD. Din cauza imposibilității de a fi calm și a neatenției, copilul cu ADHD poate prezenta numeroase simptome.

În primul rând, el are un deficit de atenție, se concentrează cu greu asupra unei sarcini, nu poate fi atent mai mult de câteva minute, nu termină ceea a început, este uituc și distrat. Apoi, este agitat în permanență și îi este aproape imposibil să stea câteva minute pe scaun. În plus, acționează înainte de a gândi, vorbește excesiv, întrerupe alte persoane, este mereu nerăbdător, pare nepăsător față de consecințele faptelor sale, dar și față de recompense.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.